Miért érdemes autós kesztyűket viselni?

Autót vezetni kifejezetten élvezetes, amihez nagyban hozzá lehet járulni autós kesztyű viselésével. Nem csak a kinézetünket dobja fel, hanem konkrét előnyökkel is jár, ha autós kesztyűben vezetünk. Cikkünkben ezeket az előnyöket fogjuk megvizsgálni.

Esztétikus

Nem gyakorlati előny, azonban sokak számára ez számít a legjobban, ezért ezzel kezdjük. Különböző filmekben láthatjuk, hogy milyen stílusos lehet egy autós kesztyű, amit mi is könnyedén kipróbálhatunk.

Jobb fogás

A vezetéshez hozzátartozik az is, hogy tökéletes biztonsággal tudjuk irányítani az autót, fogni a kormányt. Az autós kesztyűk ezt segítik elő. Általában bőrből készülnek, és kimondottan erre a feladatra vannak elkészítve, úgy vannak kialakítva, hogy könnyedén tudjuk velük fogni a kormányt.

A kormánykerék kímélése

Rengeteg oka lehet annak, ha nem szeretnénk tönkretenni, elhasználni az autó kormányát. Minél jobban vigyázunk rá, annál később kell cseréltetnünk, javíttatnunk. Itt jön képbe az autós kesztyű. Segítségével nem puszta kézzel kell fognunk a kormányt, amely gyorsabb elhasználódáshoz vezet (a zsíros, koszos, izzadt kéz miatt). Az autós kesztyűket úgy alakítják ki, hogy kíméljék a kormányt.

A kéz fáradásának csökkentése

Aki vezetett már hosszabb távon, tudja, hogy a kéz a monoton tartástól elfáradhat, ami sérüléshez vezethet. Ilyenkor is jó megoldás az autós kesztyű. A jó kesztyűket úgy alakítják ki, hogy elősegítsék az egészséges testtartást, így megelőzve a fáradást, sérüléseket.