Milyen problémákat javít a lézere látásjavítás?

A lézeres látásjavítás ma már rendkívül elterjedt és népszerű eljárás, melynek segítségével a látásproblémák túlnyomó része korrigálható. De vajon milyen problémákat lehet orvosolni a lézeres szemműtéttel? Cikkünkből kiderül.

Közellátás

A közellátás a népesség harmadát érinti, lézeres szemműtéttel javítható probléma. Természetesen nem minden közellátás javítható, az extrém esetekben, valamint vakság esetén ez sem megoldás sajnos a problémákra.

Távollátás

A távollátás problémája a népesség negyedénél jelentkezik, szintén javítható lézerkezeléssel.

Asztigmia

Az asztigmiát a szem fénytörő közegeinek fénytörési hibája okozza, homályos látást okoz, akár közelre, akár távolra néz a szem. A leggyakoribb látászavar; az emberek felének van valamilyen mértékű asztigmiája. A probléma mértékétől függően lehet, hogy lézeres szemműtéttel javítható.

Korral járó látásproblémák

A korral járó látásproblémákat nem lehet lézeres szemműtéttel kezelni. Ezek miatt nem is végeznek lézeres szemműtétet 65 év feletti személyek esetében.

Láthatjuk tehát, hogy a lézeres szemműtét rengeteg ember számára megoldást jelenthet ahhoz, hogy tökéletesen, vagy közel tökéletesen lásson szemüveg, kontaktlencse használata nélkül. Az eljárás gyors, fájdalommentes, valamint néhány napos regenerálódási időszakkal jár csak, így sokat nem is kell kihagyni a mindennapokból.