Röviden az életmód és táplálkozási tanácsadó képzésről

Röviden az életmód és táplálkozási tanácsadó képzésrőlEgyre több olyan ember van, aki odafigyel arra, hogy mit is fogyaszt, hogyan táplálkozik. Az egészséges táplálkozás előtérbe kerülésének egyik oka természetesen az internet, ugyanis néhány perc keresés után szinte végtelen mennyiségű cikkel, tanáccsal találhatjuk szemben magunkat. Köszönhetően többek között az internetnek is, akár el is végezhetünk egy életmód és táplálkozási tanácsadó tanfolyamot is.

Az életmód és táplálkozási tanácsadó képzés előnye, hogy nincs szükség elővégzettségre, és a képzés keretein belül elsajátíthatunk minden hasznos információt az egészséges táplálkozással kapcsolatban. Mivel az egészséges életmód nagy részét a táplálkozás teszi ki, így a képzés elvégzésével rengeteg embernek lehet tanácsokat adni étkezésük összeállításához.

Kifejezetten jól jön ez a képesítés pl. fitness edzők, fitnesz-wellness területen dolgozók számára, mivel jelentős megkönnyíti munkájukat, és plusz hasznos információkkal, segítséggel tudnak szolgálni a kliensek számára.

Az életmód és táplálkozási tanácsadó tanfolyamokon bemutatásra kerül a táplálkozás és az edzés kapcsolata, a megfelelő diétázás (avagy, mi a baj a divatdiétákkal?), az egészséges táplálkozás alapjai, az egyes tápanyagok (fehérjék, vitaminok, szénhidrátok, ásványi anyagok stb.). A fitness témakörhöz kapcsolódóan szó van a táplálék-kiegészítőkről és különböző testkarbantartási gyakorlatokról, és az edzés utáni regenerálódás és a táplálkozás kapcsolatáról is.