Néhány ismert gyógynövény

Néhány ismert gyógynövényGyógynövényeket már évezredek óta használunk, nem véletlenül, ugyanis számos problémára kiváló megoldást nyújtanak, annyira, hogy manapság már gyógynövény készítményeket is készítenek belőlük.

Az egyik legnépszerűbb, leggyakrabban használt gyógynövény a csalán, köszönhetően többek között kiváló vértisztító hatásának. Használják vér- és vesetisztításra, reumára, köszvényre, bőrproblémákra.

Szintén nagyon népszerű a pitypang (gyermekláncfű), aminek levelét és gyökerét is használják gyógynövényként. A pitypang serkenti a vérkeringést és az étvágyat, aminek köszönhetően segít a fejfájáson, emésztési problémákon, magas vérnyomás problémán is.

A homoktövis jellegzetes kinézettel rendelkezik, apró narancssárga bogyókra hasonlít, és számos pozitív hatással rendelkezik az egészségünkre. Gyógynövényként általában bőrproblémákra használják, erősíti a bőr szerkezetét, gyorsítja a sebgyógyulást.

A citromfű antioxidánsokat tartalmaz, így segít a szabad gyökök megkötésében. Ennek köszönhetően védi a bőrt az UV-sugárzástól, káros környezeti hatásoktól.

Az orvosi zsálya már a nevét is arról kapta, hogy gyógyító hatású gyógynövényről van szó. A zsálya bőrgyulladások kezelésére kiválóan alkalmas, köszönhetően fertőtlenítő, baktériumölő, gyulladásgátló hatásának. Gyakran használják emiatt krémek, kenőcsök alapanyagaként a kozmetikában, szépségiparban is.