Melyik a jobb: gél lakk, zselé vagy porcelán?

Melyik a jobb: gél lakk, zselé vagy porcelán?Manapság a körömépítés témakörében számos megoldás közül lehet választani. A leggyakoribb megoldások a hagyományos körömlakk mellett a gél lakk, a zselé és a porcelán. Ezt a 3 lehetőséget fogjuk röviden bemutatni.

A gél lakk egy átmeneti megoldás a hagyományos körömlakkozás és a műkörmök között. Előnye, hogy nagy valószínűség szerint 2-3 hétig megoldást jelent, sőt, van, amikor csak a lenövés szab határt használhatóságának. Hátrány, hogy a gél lakk megkötéséhez UV fényre van szükség, ami speciális UV lámpát jelent, így valószínűleg csak szalonban lehet elkészíttetni. Erős körmökkel rendelkező hölgyek számára ajánlott megoldás, aki vékony körmökkel rendelkezik, annak az erősített gél lakk ajánlott.

A zselés műköröm szintén fényre köt. Előnye, hogy tartós és újratölthető, így egy elkészített zselés műköröm újratöltésekkel akár hónapokon át is megoldást nyújthat. Hátránya, hogy csak reszeléssel távolítható el, ami körülményes, szakembert igényel, és megterhelő lehet a körmök számára. Ha mégis a zselés körömlakk mellett döntesz, célszerű szüneteket tartani viselésében, amikor a körmöknek van idejük regenerálódni, megerősödni.

A porcelán műköröm a zseléshez hasonlóan építéssel készül, a különbség, hogy a technika por alapú, valamint nem csak fényre, hanem levegőre kötő verzió is létezik belőle. Porcelán műkörömmel sokkal simább és szebb felület alakítható ki, mint a zselés megoldással.