A gyári autóalkatrészek előnyei

A gyári autóalkatrészek előnyeiAz elromlott autóalkatrészek pótlása gyakran költséges, bonyolult folyamatban bizonyul, különösen nagyon új vagy nagyon régi járművek esetén. Általában két lehetőségünk van a pótlásra, a gyári (OEM) és az utángyártott autóalkatrészek. Mindkét típusnak megvannak a maga előnyei, a gyári alkatrészeket fogjuk bővebben megvizsgálni.

Mit is jelent a gyári alkatrész (OEM) kifejezés?

Az OEM megjelölés, a gyári alkatrész kifejezés azt jelenti, hogy olyan alkatrészről van szó, amelyet közvetlenül a gyártó készít, vagy olyan cég, amely az autó gyártójával kapcsolatban van. Ezek az alkatrészek biztosan ugyanolyanok lesznek, mint amiket cserélni akarsz, teljes kompatibilitással. Nem kell attól tartani, mint utángyártott alkatrészek esetén, hogy egy általános alkatrészt kapsz, ami több autótípushoz is használható, de egyikhez sem tökéletes.

Garantált kiváló minőség

A gyári alkatrészek népszerűségét a minőségük adja. Mivel az autó gyártójával kapcsolatos eszközökről van szó, így a gyártó nem engedheti meg magának a rosszabb minőséget, ugyanis az az autóeladásokra is kihathat.

Maximális kompatibilitás

Gyári alkatrészek esetén nem kell attól tartani, hogy a megvásárolt alkatrész nem lesz tökéletes, hogy nem fogod tudni beépíteni autódba. Utángyártott alkatrész vásárlása esetén nincs biztosíték arra, hogy az adott eszköz tökéletes legyen a te autódba.

Technikai segítség a gyártótól

Beszereléskor problémák léphetnek fel, amit meg kell oldani. Gyári alkatrészek esetén az autó gyártójától is lehet segítséget kérni, utángyártott alkatrészek esetén azonban gyakran magunkra maradunk a problémáinkkal.