Mindig használjunk jó minőségű motorolajat

Mindig használjunk jó minőségű motorolajatHa bármilyen motoros eszközről van szó, akkor vásárláskor elmondják nekünk, hogy motorolajat is kell használni, és azt is, hogy lehetőleg minőségi motorolajat használjunk. De miért fontos a minőségi motorolaj?

A motorolaj a kenőanyagok közé tartozik, amelyik kifejezés kicsit jobban megadja, hogy miről is van szó. A motorolaj belső égésű motorok esetén van használatban, a feladata, hogy megfelelő kenést biztosítson a motor működéséhez. A motor működése közben a mozgó alkatrészek egymással érintkeznek, súrlódnak, ezt csökkenti a motorolaj, valamint segít az itt keletkező hő elvezetésében is.

A jó minőségű motorolaj azt jelenti, hogy ezeket a feladatokat jobban, megbízhatóbban tudja ellátni. Ennek következtében a motorok és alkatrészeik hosszabb ideig lesznek használhatók.

Nem csak arra kell figyelni, hogy jó minőségű motorolajat használjunk, hanem arra is, hogy az adott motorhoz megfelelő motorolajat válasszunk. Minden motorhoz tartozik egy kezelési útmutató, amiben megtalálhatjuk, hogy pontosan milyen olajat kell használni az adott motorhoz. Sokan úgy gondolják, hogy a másik típusú, általában olcsóbb olaj is pont olyan jó, mint az előírt, ez azonban nem így van. Mindig csak az előírt, vagy annál magasabb minőségű motorolajat használjunk, ugyanis ez biztosítja az alkatrészek maximális védelmét, ha a hosszú élettartamot.