Tippek öltönyválasztáshoz

Férfiak számára az öltönyválasztás lehet az egyik legnehezebb öltözködéshez kapcsolódó feladat. Cikkünkben ahhoz fogunk segíteni, hogy mi alapján lehet öltönyt választani.

Három lehetőségünk van: vásárolunk egy kész öltönyt, kölcsönzünk, vagy készíttetünk magunknak.

Öltöny vásárlása

Hatalmas választékkal szembesülünk, ha öltönyt keresünk, így jöjjenek a segítségek, amivel lehet választani a sok öltöny közül.

Az első lépés, hogy meggyőződjünk az öltöny anyagának összetételéről, melyet általában a zakó belsején található címkén találhatunk meg. Törekedjünk arra, hogy jól szellőző anyagot válasszunk (nagy százalékban pamutot tartalmaz).

Lehetőség van külön zakó és nadrág választására, nem kell megvenni egy teljes összeállítást, hanem olyat vegyünk mindkettőből, amely megfelelő méret számunkra.

Kölcsönzés

A kölcsönzés a menyasszonyi ruhához hasonlóan működik, a különbség, hogy sokkal kevesebb választási lehetőséggel találjuk szemben magunkat, mivel a férfiak az öltönyt általában nem csak egy alkalomra veszik, hanem az esküvő után is tudják használni. Ha mégis kölcsönözni szeretnénk, akkor fel kell készülnünk arra, hogy engedni kell igényeinkből, elképzeléseinkből.

Öltöny készíttetés, varratás

Általában akkor jó megoldás, ha különleges igényekkel, méretekkel rendelkezünk. Legtöbb esetben minden igényt kielégítő öltönyöket találunk, ha csak egyszerűen öltönyt vásárolunk, és azt egy szabó segítségével magunkra igazíttatjuk. Egy másik hátrány, hogy amíg el nem készül az öltöny, nem tudjuk felpróbálni, így csak később derül ki, ha valami nem olyan, mint amit elképzeltünk magunknak.