A Balaton Sound

A Balaton Sound a nyár egyik, ha nem a legnagyobb, balatoni fesztiválja. Emellett egész Európa egyik legnagyobb szabadtéri elektronikus zenei fesztiválja.

A fesztivált 2007 óta rendezik meg minden évben Zamárdiban, és 4 napon keresztül tart. Általában évente több mint 100.000 ember látogat el ide, a rekordot a 2016-os év tartja 157.000 látogatóval.

A fesztivál népszerűségét természetesen nem csak a zenének, hanem a kiváló időjárásnak, valamint a rendkívül közeli Balatonnak is köszönheti. Külföldről is rengetegen látogatnak el, hogy részt vehessenek ezen a kiváló hangulatú fesztiválon. Nem csak a látogatók, hanem a fellépők is a világ számos pontjáról érkeznek, hogy különleges élménnyé tegyék ezt a néhány Balaton-parti napot.

Ez a sok tízezer látogató általában a környéken is szokott megszállni a fesztivál idejére. Lehetőség van a fesztivál területén, sátorban is aludni, de rengetegen választják a Zamárdiban, vagy a környező településeken található balatoni szállásokat éjszakára.

A 2018-as Balaton Sound is rengeteg neves fellépővel kedveskedik majd az elektronikus zene kedvelőinek, fellép majd többek között: az amerikai Chainsmokers elektropop-duó; a Grammy-díjas francia David Guetta hetedszer fog fellépni a Balaton Soundon; Dimitri Vegas & Like Mike, a belga dj-producer páros; a francia Dj Snake is, aki a nagy sláger, a Lean On társszerzője is.