Nevezetességek a Balaton körül

A Balaton hazánk legkedveltebb nyaralóhelye. Minden nyáron rengetegen töltik itt pihenésüket, a kiváló időnek és a fürdési, strandolási lehetőségeknek köszönhetően. Azonban nem csak fürdésre, hanem kirándulásra is kiváló lehetőségek vannak, ha a Balatont választjuk, ezekből fogunk néhányat bemutatni cikkünkben.

Badacsony

A Badacsony kiváló kirándulóhely, túrázási lehetőséggel, melynek során minden nevezetességét (Kisfaludy-kilátó, Hertelendy-kilátó) megtekinthetjük. A Kisfaludy-kilátó a Balaton legmagasabb kilátója 437 méteres tengerszintfeletti magasságával.

Tihany

Tihany legismertebb látnivalója a Bencés apátság, ahonnan szintén gyönyörű kilátásban lehet részünk, emellett érdemes felkeresni még a Belső-tavat is.

Festetics-kastély

A keszthelyi Festetics-kastély az ország leglátogatottabb kastélya. Ma múzeumként és rendezvény-központként működik. Az itt található Helikon könyvtár kb. 80 ezer kötetes gyűjteményét a Festetics család hozta létre. A könyvek között több régi enciklopédia és régi nyomat található. A kastély 42 hektáros parkja természetvédelmi terület.

Szigligeti vár

Innen nyílik az egyik legszebb kilátás a Balatonra. Legkorábbi részei a kettős torony között építtetett palotaszárny és az azokat övező kőfalak voltak – ezeket a pannonhalmi bencések építették 1260-1262 között.

Ha felkeltettük érdeklődését ezekkel a nevezetességekkel, és meg szeretné látogatni őket, akkor a http://www.balaton-apartman.hu segítségével foglalhat szállás különböző Balaton parti településekre.